Spara till inköpslistan
Skapa en ny inköpslista

Intercoms för motorcyklar

( antal produkter: 1 )

Du letar efter en prisvärd intercom för motorcyklar som förutom att vara prisvärd även är funktionell och välgjord? Då har du kommit till rätt ställe där du kan hitta de perfekta samtalsuppsättningarna för motorcyklar.

Varför en intercom för motorcykel?

Intercom för motorcyklar är en av de enheter som, även om de är en pryl, gör livet enklare. Att lyssna på motor- och gatuljudet under körningen lämnar vi till de mest inbitna motorcykelfansen. Om du är en av de personer som inte distraheras av musik eller av att prata med en annan person, då är en intercom för motorcykel en perfekt lösning. För att inte tala om att det är mycket säkert att kommunicera med en annan motorcyklist eller telefon via intercom.

Du har säkert försökt använda vanliga in-ear-hörlurar när du kör bil, men det visade sig vara en mycket dålig idé. Visserligen hörs ljudet vid låga hastigheter, men kvaliteten är inte den bästa, och när du når motorvägsfart har du öronproppar i stället för hörlurar, eftersom du inte kan höra någonting i dem längre. Till detta kommer problem med kablar och hörlurar som lossnar när man bär hjälm. Intercom för motorcyklar löser effektivt de problem som beskrivs ovan och ger högsta komfort när man lyssnar på musik från en telefon eller ringer ett samtal.

Hur man väljer en intercom för motorcykel?

När du väljer en intercom är det värt att uppmärksamma kvaliteten på dess utförande. Det är inte svårt att stöta på porttelefoner som blir våta vid lätt regn, all elektronik verkar vara kasserad, och vid höga temperaturer uppstår överhettning och enheten är inte heller till någon nytta. Intercom från vår butik är idealiska lösningar för motorcyklister.

En annan aspekt är intercom-räckvidden, som ofta är lägre än tillverkarens angivna data. Väder och terräng har en betydande inverkan på samtalens kvalitet och om de överhuvudtaget är möjliga att genomföra. Det bör tas hänsyn till att kommunikationen kan vara svår på vägar som går genom tätbevuxen skog eller bergig terräng. En bra intercom för motorcykel säkerställer dock kommunikation även under ogynnsamma förhållanden. På rak väg, t.ex. på en motorväg, och på en solig dag har de flesta enheter en räckvidd på upp till ca 1 km. Detta intervall kan visserligen variera, men som du själv kan se är skalan stor. Men vanligtvis cyklar ni i grupper, för om en person är en kilometer före den andra, varför då gå med på att cykla tillsammans om det bara är till namnet??

Frågan om drifttid och ytterligare funktioner kvarstår. Drifttiden beror till stor del på vilka funktioner som erbjuds av en viss intercom. När det gäller porttelefoner som ansluts via Bluetooth till din telefon och låter dig spela musik och prata i telefon kan du vara säker på att batteriet i din telefon kommer att ta slut snabbare än porttelefonen, du kan förvänta dig upp till 8 timmars kontinuerlig drift. När det gäller enheter med ytterligare funktioner, till exempel kameror eller intercoms med skärmar, minskar denna tid avsevärt.

Billiga intercoms för motorcyklar

Intercom är en kommunikationsenhet som tack vare sin enkelhet är lätt att modifiera och anpassa till behoven hos olika grupper av människor. Att kommunicera när man kör motorcykel är inte det lättaste, särskilt inte i höga hastigheter. Tack vare modern teknik kan vi koppla ihop två motorcyklister och ge dem möjlighet att kommunicera fritt med varandra. De flesta bra motorcykelintercom har också möjlighet att ansluta till en telefon och svara på samtal utan att röra telefonen.

En av de mest populära samtalsuppsättningarna för motorcyklar är intercom för två hjälmar E6. Tillverkaren av detta kit är EJAS, ett företag som är välkänt bland motorcyklister. Intercom har en lång räckvidd på upp till 1 200 m, brusreducering och en automatisk telefonsvararfunktion. Intercom är vattentät enligt IP65 och har ett uppladdningsbart batteri med 10 timmars taltid eller 12 dagars standby-tid.

Ett annat förslag är intercom för motorcykel med full HD-kamera och WiFi från SCS ETC, det företag som ansvarar för tillverkningen av högklassiga motorcykelintercom. Kameran som finns i denna intercom gör det möjligt att spela in 4 timmars film i högkvalitativ Full HD. En intressant funktion är möjligheten att ta ett foto med bara en knapptryckning. Huvuduppgiften för intercom är dock högkvalitativ kommunikation. Med den här modellen kan du räkna med att signalen är tillräckligt stark på avstånd upp till 350 meter, och ljudet är mycket klart.

Om du är ute efter billigare lösningar kan du vända blicken mot EJEAS E200 motorcykelintercom. Två motorcyklister kan kommunicera fritt på upp till 300 meters avstånd. Denna kompakta modell kapslar in all elektronik i mikrofonen och hörlurarna. Trots sin oansenliga storlek kan den arbeta i upp till 5 timmar, har ett brusreduceringssystem och ett automatiskt telefonsvararsystem.

pixel